Gezonde pannenkoeken

Gepubliceerd op 24 november 2018 08:32

Pannenkoeken zijn voor mij het ultieme breakfast comfortfood. Je kan er eindeloos mee variëren en je kan ze ook heel erg gezond maken!

Volgend basisrecept kan je alvast op weg helpen om zonder schuldgevoel toch van heerlijke pannenkoekjes te kunnen genieten ;-)

 

Recept:

- 75 g havermout

- 1 rijpe banaan

- 1 ei

- 100 melk

 

Alles in de blender en mixen tot een mooi beslagje. Vervolgens bakken in een koekenpan met een beetje kokosolie.

 

Variaties:

Je kan kiezen voor plantaardige melk om ze lactosevrij te maken (bijvoorbeeld: ongezoete amandelmelk, rijstmelk, …).

Je kan de havermout ook vervangen door quinoavlokken, volkoren speltvlokken, ….

Zolang je de verhoudingen respecteert, kan je de pannenkoekjes altijd perfect bakken.

 

Daarnaast kan je ook met de toppings gaan experimenteren. Persoonlijk hou ik van vruchtencoulis, maar je kan er evengoed een chocoladetopping of honing over doen.

 

Combinaties die ik al heb geprobeerd:

- Rode vruchten + sinaasappelsap

- passievrucht + sinaasappelsap

 

Ze zijn heerlijk en bovendien ook stukken gezonder dan de suikerrijke variant, dus laat je volledig gaan en geniet ! :-)

 

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.