Granola

Gepubliceerd op 3 december 2018 19:39

Granola is enorm veelzijdig en bovendien superlekker! Je kan verschillende soorten granen of pseudogranen gebruiken, zoals havermout, havervlokken, speltvlokken, boekweit, quinoavlokken, ...

Daarnaast kan je ook eindeloos variëren met noten, gedroogde vruchten, zaden, pitten, … En het mooie eraan is dat hoeveelheden eigenlijk niet zo heel erg nauw steken.

 

Basisrecept

* granen +/- 400g

* noten, zaden, pitten +/- 400g (verdeling te kiezen naar smaak :-) )

* 2 el kokosolie

* 1 el ahorn siroop of honing

* een snuifje zout

* 1 theelepel kaneel

 

Oven voorverwarmen op 150 graden. Alle droge ingrediënten mengen. Kokosolie laten smelten en hier de ahorn siroop of honing aan toevoegen. Gemolten kokosolie mengen onder de droge ingrediënten. Mooi uitspreiden op een bakplaat.

25 minuten bakken op 150°C.

 

Ingrediënten ter aanvulling

* noten: amandelen, hazelnoten, pecannoten, walnoten, …..

* zaden: lijnzaad, chiazaad, ...

* pitten: pompoenpitten, zonnebloempitten, ...

* Cacaonibs

* gedroogde vruchten;

- Rozijnen

- Cranberries

- gedroogde vijgen

 

Heerlijk om te combineren met Griekse (of andere) yoghurt of een dikkere ontbijtsmoothie!

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.