Bananenbrood

Gepubliceerd op 6 januari 2019 09:41

Een heel lekker en eenvoudig broodje!

Recept

* 3 rijpe bananen

* 2 eieren

* 100g Griekse yoghurt

* 2 eetlepels honing

* enkele druppels vanille aroma (optioneel)

* 1 theelepel bakpoeder

* 60g speltbloem

* 30g amandelmeel

* handvol rood fruit

 

Verwarm de oven voor op 180°C. Plet de bananen. Voeg de eieren, yoghurt, honing, vanille aroma en bakpoeder toe en meng goed.

Voeg nu de bloem en het amandelmeel toe en meng goed onder het mengsel.

Doe de helft van het deeg in een rechthoekige met bakpapier beklede cakevorm. Doe hier het rood fruit op en bedek met de rest van het deeg. Bak in de oven gedurende +/- 50 minuten. Controleer met een breinaald of er geen deeg meer aan blijft plakken. Indien nodig nog een paar minuutjes extra bakken.

Variaties

* Blauwe bessen in plaats van rood fruit

* Je zou ook nog fijngehakte nootjes of chocolade (min 70%) kunnen toevoegen

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.