Wat te doen met een éénjarige?

Gepubliceerd op 30 juli 2019 om 20:49

Op vakantie gaan met kleine kindjes is niet altijd evident. Zorgeloos ontspannen kan je het ook niet bepaald noemen. En toch kan je er zeker een leuke tijd van maken!

Wij probeerden enkele activiteiten uit met ons éénjarig dochtertje waar ze met volle teugen van genoot.

We delen dan ook met plezier onze ervaringen en tips!

Eerst en vooral, het vervoer. Wij kozen voor een autovakantie. Op die manier heb je de vrijheid te stoppen waar en wanneer je wil. Dat is geen overbodige luxe wanneer je kleine dreumes het eventjes heeft gehad in de autostoel en dit op een niet misteverstane verbale manier duidelijk maakt. Qua bestemming kozen we voor Bretagne. Niet al te ver rijden dus heel haalbaar met een kleine peuter.

Wat mag zeker niet ontbreken in de auto:

- voldoende water!!

- lichte kledij voor het kleintje, het warmt namelijk snel op in de autostoel

- afleiding : een tablet met Bumba erop deed bij ons wonderen!

 

Omdat kindjes op die leeftijd nog een middagdutje doen, is de keuze van de accomodatie heel belangrijk. Na een goeie afweging van alle pro’s en cons kwamen we uit bij een camping. In onze stacaravan hadden we aparte kamers en konden we ons nog nuttig bezighouden tijdens het middagdutje-moment. Een heerlijk aperitiefje onder ons 2tjes, beetje zonnen op het terras. Alles binnen handbereik, kortom de vrijheid zoals je thuis hebt en niet opgesloten zitten in een klein hotelkamertje. 

Het moeilijkste was het bedenken van activiteiten waar ons dochtertje iets aan had. 1 jaar is een leeftijd waarop ze veel geprikkeld willen worden en heel leergierig zijn. 

Wat kan je dan zoal doen?

- Vlindertuin: dit vond ze natuurlijk heel erg amusant! De enthousiast rondfladderende mooi gekleurde wezentjes leren ontdekken was top.

- Aquarium: zoals bij de vlindertjes, alles wat beweegt op een manier die ze niet gewoon is, vond ze heel fascinerend.

- Dierentuin: spreekt voor zich dat ook dit heel boeiend was voor onze kleine peuter

- Vogeltjes eten geven op het terras: kleine stukjes brood op het terras leggen en wachten tot de vogeltjes komen eten, fun gegarandeerd!

- Wandelen

- Winkelen: In de kar zitten en alles inspecteren wat erin gaat

- Zwemmen in het peuterbadje

 

Het was alvast een heel aangename ervaring voor ons eerste reisje als gezinnetje!

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.