Alcoholvrij de feestdagen door!

Gepubliceerd op 19 december 2019 om 15:53

Voor wie een alcoholvrij eindejaar tegemoet gaat, hebben wij goed nieuws! De tijden van funny pisang en alcoholvrije wijnen met de smaak van veredeld druivensap zijn gelukkig voorbij. Tegenwoordig zijn er heel wat hippe alternatieven die zeker niet moeten onderdoen voor hun alcoholhoudende tegenhanger!

We zetten er dan ook graag enkele op een rijtje voor jullie:

Mocktails

Alcoholvrije mojito

 • 200 ml gemberbier
 • 30 ml limoensap
 • 30 ml suikersiroop
 • 10 blaadjes munt
 • Ijs

Werkwijze:

Kneus de blaadjes munt in een shaker. Doe hier de suikersiroop, het limoensap en het ijs bij en schud goed. Vul aan met het gemberbier, zeef en schenk in een glas vol ijs. Werk af met een schijfje limoen en een takje munt.

Seedlip Vir-Gin tonic

 • 5 cc Seedlip Spice 94
 • 200 ml fever tree (Mediterranean)
 • 3 jeneverbesjes
 • Zeste van pompelmoes
 • Ijs

Werkwijze:

 • Alles samenvoegen in een glas gevuld met ijs

Seedlip Spice 94 is verkrijgbaar bij Prik&Tik

Alcoholvrije cava

Gran Baron

De alcoholhoudende variant is een van de populairste en meest gedronken cava’s in België, daarom kwam het merk met een alcoholvrije variant op de markt. Deze is echter verrassend lekker en heerlijk sprankelend !

Verkrijgbaar bij Colruyt

Codorníu Zero

Deze heeft onze persoonlijke voorkeur! Niet alleen een goeie geur maar qua afdronk en bubbels komt deze heel sterk in de buurt van de real deal!

Verkrijgbaar bij Delhaize

Alcoholvrije wijnen ("Wine-a-be")

Tot voor kort hadden alcoholvrije wijnen nog een slechte reputatie. Veredeld druivensap, luidde het oordeel. Maar dankzij nieuwe technieken zijn deze wijnen ondertussen aan een stevige opmars bezig. Het aanbod in zowel rood, wit als rosé is geëxplodeerd! Zo kan iedere wijnliefhebber mits wat zoekwerk iets vinden wat hij/zij lekker vindt.

Onze keuze voor de alcoholvrije wijnen viel op het Belgische merk 'Vintense'. Interessant om weten, hun selectie alcoholvrije dranken beperkt zich niet enkel tot wijnen!

Rood

Vintense Cabernet Sauvignon en Vintense Merlot

De twee wijnen smaken verrassend lekker en hebben beide hun eigenheid. De Merlot heeft wel iets meer body en is een stuk voller van smaak dan de Cabernet Sauvignon. Het is een fruitige en intense wijn. De Cabernet Sauvignon is dan weer wat verfijnder dan de Merlot. De afdronk van deze Cabernet Sauvignon is zeer fris en ook fruitig. Deze wijn is wel een stukje zoeter dan de Merlot.

Wit

Vintense Chardonnay

Deze wijn is rijk aan smaak en zeer verfrissend. Met zijn subtiele citrustoetsen past dit perfect bij wit vlees, vis en zeevruchten.

Rosé

Vintense Syrah

Ook een hele frisse afdronk met toetsen van Framboos, aalbes en perzik. Heel lekker bij een winterbarbecue of aperitiefmomentje.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.