Geroosterde kikkererwten

Gepubliceerd op 24 november 2018 10:18

Een fantastisch alternatief voor borrelnootjes!

Kikkererwten zijn heel eiwitrijk en zitten bovendien boordevol vezels, B-vitamine, ijzer en zink.

Je kan er ook tal van gerechten mee maken, zoals hummus, falafel, … en je kan ze dus ook roosteren tot een heerlijke guilt-free snack  :-).

 

Recept

- 1 blik kikkererwten

- kruiden naar smaak

- 2 koffielepels olie om te coaten

 

Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de kikkererwten uitlekken. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Rond kikkererwten zit nog een klein velletje. Als je over de kikkererwten wrijft komt dit los. Probeer zoveel mogelijk van de velletjes te verwijderen vooraleer te roosteren. Voeg de olie toe en kruid royaal. Meng de kikkererwten goed door elkaar zodat ze allemaal bedekt zijn met een laagje olie en kruiden.

Bak de kikkererwtjes af gedurende 40 min. Hoe meer je ze nadien laat afkoelen, hoe krokanter ze worden!

 

Variaties

* Als olie kan je eender welke plantaardige olie gebruiken, dit kan olijfolie zijn maar evengoed ook kokosolie of andere.

* Kruiden: hier kan je echt mee gaan spelen:

- Curypoeder

- Paprikapoeder

- Kipkruiden

- Voor een Italiaanse touch, kan je tijm, rozemarijn, oregano, … gebruiken

- Wil je het wat meer oosters, gebruik dan eens gemberpoeder (kan wel sterk zijn van smaak)

 

Wat je maar lekker vindt!

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.