Voetreflexologie

Wat is voetreflexologie?

 

Deze therapie is gebaseerd op het principe dat alle organen en lichaamsdelen in verbinding staan met zones op de voeten. De voetjes van een baby weerspiegelen dus z’n hele lijfje. Door het masseren van deze zones krijgen de lichaamsdelen die hiermee verbonden zijn meer energie en dat zorgt ervoor dat ze beter in staat zijn zichzelf te genezen.

Deze techniek kan een verlichting bieden bij vaak voorkomende klachten zoals:

- Krampjes

- Constipatie

- Reflux

- Rusteloos/moeilijk slapen

- Vaak verkouden

- ...

 

Hoe verloopt een sessie ?

 

We zorgen er eerst voor dat jullie kleintje rustig en op zijn/haar gemak is. We behandelen de probleemzones en wisselen dit af met een ontspannende massage van de beentjes gebaseerd op de Shantala babymassage techniek. We werken in sessies van 30 minuten. Uiteraard houden we hier rekening met hoe jullie kleintje dit ervaart! Mogelijks kan een eerste sessie korter zijn. Indien gewenst, kan je meerdere keren langskomen.

 

Werkt voetreflexologie altijd?

 

Sommige kindjes zullen hier goed heel op reageren wat ervoor zorgt dat de aanwezige klachten opmerkelijk verlicht zullen zijn na de sessie.

Bij andere kindjes kan het gebeuren dat een sessie weinig tot geen verlichting geeft. Het is van belang om voetreflexologie te bekijken als 'één van de opties'. Elk kindje is anders en een klacht kan heel uiteenlopende oorzaken hebben. Wondermiddeltjes bestaan helaas niet. Maar onder het motto 'baat het niet, dan schaadt het niet' is het zeker de moeite waard om te proberen!