Oei, ik groei!

Gepubliceerd op 10 augustus 2019 om 09:12

Tijdens de zwangerschap bereid je vanalles voor. Kinderkamertje in orde brengen, crèche of onthaalmoeder vastleggen, spulletjes kopen, ...

Je hebt het materieel en organisatorisch helemaal op orde voor de komst van jullie kleintje. 

Maar hoe bereid je je voor op de verdere opvoeding van je kindje? Wat als je kindje van de ene op de andere dag van lief en vrolijk verandert in enorm aanhankelijk en daarbij veel aandacht vraagt en de boel bijeen krijst als je weggaat?

Voor dat laatste is er gelukkig een handig hulpmiddeltje!

Er zijn zogenaamde ‘sprongetjes’ die een baby doormaakt tijdens de ontwikkeling. Bij het begin van zo een sprongetje kan een kindje wat lastiger zijn dan normaal. Bij ons helpt de app ‘Oei, ik groei’ hierbij enorm! De app geeft in een handig kalenderoverzicht aan wanneer er een 'donderwolkperiode' aankomt of wanneer je kindje net een gemakkelijkere periode doormaakt en zijn vrolijke zelve is.

 

Die planning zit er bij ons tot dusver ook telkens knal op! Dat zorgt wel voor een zekere geruststelling als we merken dat onze dochter wat hangeriger en rapper over haar toeren is dan normaal. Natuurlijk ontwikkelt elk kindje zich anders, dus de planning zal niet voor iedereen even accuraat zijn.

Daarnaast geeft de app ook aan welke vaardigheden je kindje kan leren per sprong met daarbij tips voor spelletjes om dat leerproces te stimuleren. Uiteraard leren ze niet alle vaardigheden gelijktijdig en zal dit leerproces ook per kindje verschillend zijn.

 

Het is uiteraard geen exacte wetenschap, net omdat elk kindje anders evolueert en ontwikkelt, dus het moet ook met de nodige nuance bekeken worden, maar voor ons helpt het alleszins om de stemmingswisselingen bij onze dochter beter te begrijpen en hierbij niet meteen te panikeren of te denken dat er iets mis is.

De app is beschikbaar voor iOS, Android en Windows Mobile. Dit is een betalende app maar wij vonden de aankoop ervan het wel waard!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.