Hypoxi: mijn wondermiddel voor een maatje minder!

Gepubliceerd op 24 januari 2020 om 14:52

Ik heb al vaak op mijn Insta-story mijn sessie Hypoxi gepost. Daardoor kreeg ik ook de vraag van enkele volgers of dit nu echt efficiënt werkt.

Daarom wou ik toch even mijn ervaringen hieromtrent met jullie delen!

 

Wat is Hypoxi?

Eerst en vooral even verduidelijken wat Hypoxi precies inhoudt.

Aan de basis van het Hypoxi concept staat een onderdrukkamer die tot aan jouw middel reikt. Hierin bevindt zich een fietsergometer.

Een gericht vacuüm effect genereert een verhoging van de bloedtoevoer in het vetweefsel in de probleemzones en maakt zo de afvoer van vet mogelijk. Het voordeel van het Hypoxi systeem is: gelijktijdige training en vacuümbehandeling.

Het resultaat is vetverbranding op buik en billen.

Het toestel waarop ik mijn sessies deed, is de Hypoxi L250. Hierbij vindt de training plaats op de ligfiets. Dit toestel is daardoor ook goed geschikt voor mensen met een matige lichaamsconditie of hoger lichaamsgewicht.

Elke sessie duurt 30 minuten bij een matige intensiteit. Voor de beste resultaten doe je dit 2 à 3 keer per week.

 

Waar moet je op letten?

Het beste resultaat is en blijft (en dit is bij alle sporten zo) een combinatie met goed uitgebalanceerde voeding.

 

Voorafgaand aan de training wordt aangeraden om koolhydraatrijke producten te eten. Deze zijn nodig om vetzuren te kunnen verbranden. Als je na de training eiwitrijke producten eet, kan je het effect van de Hypoxi-training langer laten werken.

Verder wordt ook aangeraden om op de trainingsdag voldoende groenten en fruit te eten en minimaal 2 liter water te drinken.

 

Maar nu, resultaten!

In theorie is alles natuurlijk mooi uit te leggen, maar wat telt zijn de resultaten.

Ik heb 2 reeksen achter de rug. Hierbij ben ik gestart op 24 oktober 2019 en had mijn laatste sessie op 24 januari 2020.

Aan het begin van een reeks (12 beurten) wordt de omtrek van de taille, buik, heupen en billen gemeten.

Hetzelfde gebeurt ook aan het einde van een reeks, zo weet je hoeveel centimeter je kwijt bent.

 

Hieronder mijn resultaten :

 

Meting Start (24/10/2019) Eind (24/01/2020) Resultaat
Taille 81.9 cm 77.5 cm -4.4 cm
Buik (op de navel) 95.7 cm 88.2 cm -7.5 cm
Heup 111.1 cm 107.1 cm -4 cm
Rechter bil 56.9 cm 53.8 cm -3.1 cm
Linker bil 56.4 cm 53.5 cm -2.9 cm

Op de weegschaal is het resultaat iets minder spectaculair, want de spiermassa neemt toe. Spierweefsel weegt meer dan vetweefsel, dus het getal op de weegschaal doet er hier eigenlijk niet zo toe (voor mij toch niet). En al zeker niet als je 1 à 2 kledingmaten minder hebt!

Een verhoging van de spiermassa zorgt er trouwens ook voor dat het basaal metabolisme verhoogt. Je verbrandt dus automatisch al meer vet in rust. Win-win toch?

Het belangrijkste resultaat is dat ik me terug goed voel in mijn vel, zeker na de bevalling van onze dochter. Kleding zit weer elegant zonder al te veel rolletjes hier en daar. En dat is uiteindelijk waar het mij om ging.

 

Waar kan je terecht?

Mijn sessies volgde ik bij Instituut Nele in Sint-Eloois-Winkel. Je komt terecht in een heel professionele en rustige omgeving. Bovendien zijn ze heel correct en stipt qua afspraken!

Voor meer informatie kan je rechtstreeks met hun contact opnemen.

https://www.instituutnele.be/

 

 

 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.